dissabte, 7 de febrer del 2009

SALEM O BONREPÒS?

L'altre dia, quan vaig vore a la portada del diari del psoe la notícia sobre la moció de censura a Salem em va vindre al cap el meu poble. Ja em va passar quan Ximo Tur va accedir pel mateix procediment a l'alcaldia de Calp però no vaig tindre temps d'escriure res.

Al meu poble fa anys, molts anys que tenim la mateixa alcaldessa. No cal dir que durant molts d'aquestos anys ha governat amb majoria absoluta i ara, tot i que governa amb el suport d'un reconegut partit d'esquerres com és Coalició Valenciana torna a ser feliç després de 2 anys i mig a l'oposició.

L'alcaldessa del meu poble diu que és d'esquerres (pacte amb qui pacte) però, per exemple, va aprovar els últims dies de majoria absoluta la refoma del PGOU sense informar al poble més que el temps d'exposició pública que marca la llei. Durant els 4 anys següents, quan el BLOC va governar amb el PSOE va aprofitar la nostra inexperiència per exigir que ella mateixa havia de ser la regidoria d'urbanisme i llançar-se a la urbanització sense cap benefici per al poble (en fet es va construir l'ajuntament nou i encara ens queden algunes dècades per pagar-lo), fins i tot es va "regalar" a una empresa el subsòl d'una plaça per fer-hi aparcaments sense cap contrapartida. Mentre transcorria la legislatura, tot i que hi havia un pacte amb el BLOC per no aprovar unitats d'execució en l'horta fins que no s'esgotaren els solars urbans, no hi havia plenari que no es posaren d'acord PP i PSOE per destruir metres quadrats d'horta. Per cert, les regidories que portava el BLOC van posar en marxa multitud d'iniciatives: Consell Agrari Municipal, posada en marxa de l'Agenda 21 local, creació de l'Associació de Comerciants, Celebració del dia mundial sense cotxes...

La següent legislatura vam estar quasi dos anys a l'oposició però la senyora alcaldessa mai no va entendre que no tenia majoria absoluta i va seguir amb les seues contractacions digitals i sense aportar cap solució als problemes reals dels veïns. Finalment, l'única solució possible per mostrar al poble una altra manera de governar fou la moció de censura, assumint l'alcaldia del poble amb els vots del PP. I l'ira socialista fou furibunda, mai no han fet tants butlletins com en aquella época, sembrant mentides i insults, tergiversant declaracions, creant mal ambient etre els veïns del poble... perquè vos feu una idea, penseu en Rajoy durant la primera legislatura de govern de Zapatero.

Malgrat les moltíssimes dificultats que vam passar, fou un altre el tarannà de l'ajuntament: s'atenia a tots els veïns i veïnes, es feien reunions informatives amb els afectats per les diferents actuacions urbanístiques, es contractava el personal mitjançant convocatòries públiques, es modificà el sistema de beques escolars per fer-lo més transparent i clar, es van augmentar les ajudes a l'escola, es va tindre reunions amb els responsables de sanitat i de diferents empreses de transport públic, es va concretar l'agermanament amb la localitat de Roccastrada (Itàlia), es van fer tots els tràmits per solucionar el problema del solar que ocupava l'antic parc militar mitjançant un conveni amb la Universitat Politècnica per evitar corrupteles, es va innovar en la cavalcada dels reis mags, es va convocar un concurs de música en valencià, es va arribar a acords amb les associacions del poble per renovar els convenis, es va publicar un butlletí d'informació municipal puntualment cada 3 mesos, es va reformar l'ambulatori per ampliar el servei de pediatria, es va traslladar la biblioteca a un lloc més adequat, es van proposar activitats d'animació a la lectura per als escolars, es va peatonalitzar el nucli antic de Mirambell i un llarguíssim etc.

Ara, tornem a estar a l'oposició i seguim fent propostes, demanant explicacions i denunciant actuacions antidemocràtiques de l'equip de govern. Aquesta tascaés molt important perquè només la fem nosaltres, el BLOC, però és molt desagraït vore que al final el que compta són el vots i que les irregularitats es segueixen fent. La tàctica del PSOE és deixar passar el temps, aprofitant que només es fa un plenari cada dos mesos i les nostres instàncies no solen rebre contestació...

És per això que quan el senyor Cucarella diu que "és preferible quedar-se'n al marge, continuar ferms a la banda dels demòcrates." i jo li dic que el BLOC no estem per podrir-nos a l'oposició perquè tenim un projecte clar per als nostres pobles, perquè tenim ganes de treballar, perquè sabem treballar en equip i arribar a acords, perquè som independents i no som cadellets del PSOE, és per això que arrisquem i potser ens equivoquem de vegades però és que el nostre compromís amb la gent és enorme i tenim ganes de treballar i això només es pot fer gestionant. Sabem fer una oposició ferma i responsable però no és la nostra màxima aspiració perquè quan ens aromanguem ens inundem les iniciatives i les ganes de servir als ciutadans.

Nota1: si teniu una estoneta llegiu el text llegit pel regidor del BLOC de Salem durant el plenari de la moció o llegiu aquesta trista notícia sobre la política socialista al meu poble, o esta, o esta o esta o esta ... per no parlar de contractacions més que "digitals"...

Nota2: I si teniu més temps, llegiu l'article publicat per Enric Morera (secretari general del BLOC) titulat "BLOC i PSOE".



I per acabar un vídeo il·lustratiu... la capitana és l'alcaldessa de BiM i la gran filà està formada per del poble... cada vegada que el veig em pixe de la risa!

2 comentaris:

Vicen Muñoz ha dit...

Pel seu valor documental, el video tenia que ser publicat al National geographic channel....

Josep ha dit...

No deixa de ser sorprenent que, tot i tindre només 1.1 kilòmetres quadrats, al poble hi haja un Consell Agrari Municipal. Supose que la propietat particular supera els límits administratius.

A banda d'això, tinc ganes de visitar este poble. No hi he estat mai, i promet ser interessant. De fet, jo de l'Horta només conec el centre de València i un parell de paratges a l'Albufera. I El Puig, és clar.

Només un dubte, quan esmentes Salem et refereixes a Salem de la Vall d'Albaida o a Salem de Massachusetts? Ho dic perquè, en el segon, començaren a caçar bruixes i es quedaren a gust.