dijous, 11 de desembre del 2008

A L'AGRICULTURA NO HI HA CRISI!

Ja fa dies vaig llegir una notícia que em va deixar de pedra: La ministra i la consellera, les dos a una veu, deien que al sector citrícola no hi ha crisi. És per quedar-se amb la boca oberta!
No sé si saben estes senyores que al llaurador li paguen 1, 5 euros per cada 12Kg de clement i que cobren quan s'acaba la temporada. També desconec si estes persones abans d'obrir la boca tan alegrement han parlat amb els sindicats i agrupacions de llauradors, per què es manifesten a la porta de la Conselleria ,per què convoquen una vaga?

Tampoc sé què opinen de la disminució alarmant de joves que s'incorporen al sector agrari, com no hi ha crisi, segurament aquest fet deu descol·locar totalment a ministra i consellera. Un sector que va bé hauria de ser una bona opció per a molts joves, no?
Estes senyores en canvi segur que estan convençudes que els sectors que estan veritablement en crisi a l'estat espanyol són l'automobilístic, el de la construcció i el financer. Per això veuen perfectament addients les injeccions de capital del govern a empreses privades que especulen al mercat i que a més no es sap on inverteixen els diners públics.
Ara que vénen els nadals i toca menjar torrons, supose que els deu extranyar a estes dones llegir al diari que l'ametla, producte principal d'aquestes dolços tan típics, fa setmanes que no té preu a la llotja de Reus i així podríem continuar amb més i més...

Per favor senyores polítiques, si els ha tocat el càrrec a la tómbola, facen el favor de no insultar als llauradors valencians i, si tenen dignitat i sentit de la responsabilitat, dimitisquen per les declaracions però també perquè segueixen sense afavorir els productes autòctons front a importacions d'altres països, sense fer campanyes de sensibilització perquè els consumidors s'interessen per l'origen dels productes que adquieixen, perquè les ajudes que prometen no arriben al camp...

De moment, jo vaig venent les nuleres d'Agustino a 2 euros els 3Kg entre amics i amigues, els caps de setmana puge a Alcubles a collir olives perquè enguany hi ha molta collita, cada quinze dies compre verdurres ecològiques a Silvestre i en nadal menjaré torró cassolà preparat per ma tia, d'ametles dels campets de ma mare.



foto1: Agustino al seu camp
foto2: Jo a una olivera milenària

2 comentaris:

Tamara ha dit...

Estimada Rosella...

Que puc dir jo...la filla d'una persona que està afectada per la suposada "no crisi" de l'agricultura

Em sume a demanar la dimissió de la ministra i consellera.

Gràcies a tu algunes persones més s'assabentaran de com estan les coses en l'agricultura.

Un bes

Vicent Garcia i Llorens ha dit...

A vegades un es planteja si és tan bo que qui siga diga el primer que li vinga en gana sense possibilitat de que almenys el de darrere li pegue una "bascollà" que li tombe les ulleres.

En què pensaran tot eixos valencianets i valencianetes que voten a esta gent?

Salut Ro