divendres, 11 de juliol del 2008

(bio)PARC MILITAR

No sé si algú dels que llegiu els meus escrits coneix el meu poble, durant molts anys va funcionar un quartell militar on molta gent feia la mili. Aquells terrenys que ocupava van ser expropiats per la força a gent del poble que, una vegada va deixar de ser utilitzat per l'exèrcit, i després d'anys i anys de litigi, van recuperar. D'això ja fa anys i la situació actual de l'enorme espai que ocupava el parc militar és lamentable.
El problema és clar, cal requalificar els terrenys que hui consten com a sòl d'ús militar i per tant cal fixar tant el nou ús com l'edificabilitat i altres paràmetres.
Mentre el PSOE va estar al govern no va fer res perquè la seua intenció era que es destinara a ampliar el polígon industrial i això anava en contra dels propietaris. I no fer res vol dir deixar que es vaja degradant.
Quan el BLOC va accedir a l'alcadia va assumir les regnes de la qüestió i es va posar a la faena, es va demanar assessorament a la Universitat Politècnica per trobar la millor manera de resoldre la situació tenint presents els següents principis: l'interés general ha d'estar per damunt dels interessos particulars, s'ha de reservar sòl públic per construir equipaments necessaris per a la població, no ha de canviar en excés la fesomia del poble i s'ha de mantindre una transparència total i absoluta.
Així, finalment es va signar un conveni amb la Universitat Politècnica i es va organitzar un concurs d'idees -no vinculant- a la Universitat de Tucumán (Argentina) per tal d'evitar la corrupció al màxim. Les idees que es van presentar van ser segons el jurat de gran qualitat i es van exposar al públic. Amb tota la documentació es va preparar un plec de condicions per aprovar la requalificació. I arribat aquest moment només calia passar-ho pel ple per desbloquejar el tema d'un vegada per totes però en aquest punt és on apareixen els interessos dels grans partits i es produeixen fisures, vots extranys...
El cas és que els regidors del PP van votar a favor exeptuant-ne 1 que va votar en contra amb els del PSOE per decantar la balança i rebutjar l'acord.
Hui, tres anys més tard, el parc militar és un gran espai tancat on es combina la frondositat del bosc de verdolagues i demés males herbes amb algunes palmeres agonitzant, edificis en estat ruinós i muntonades d'enruna. Supose que serà un gran bioparc per a tot d'animalets típics de l'horta: serps, rates, ratolins...
Per contra dimecres que ve aniran a ple les bases per posar en marxa el sector 1 (al costat del camp de futbol) i també una modificació del PGOU, per canviar el que afecta a les de les UUEE 8-9-10 i 11 (davant de l'ajuntament nou) i que en lloc d'unifamiliars es puguen fer pisos, sense aumentar la volumetria, però clar, aumentant els nombre de vivendes...
Terra productiva es va transformant en pisos i més pisos, l'antic parc militar, terra inútil per cultivar segueix esperant el seu moment.

1 comentari:

Eco Taronja ha dit...

No conec el teu poble, només he estat de pasada quan alguna volta vaig cap a Vinalesa on té casa un cosí meu. Les notícies que he tingut han sigut pel teu blog o be per la premsa i la veritat són vissions molt diferents. Al meu poble passa quelcom paregut 4 PAI's en marxa i inacabats i ara el PP vol canviar el PGOU per requalificar l'ultim tros d'horta del municipi. Tu ho has dit, els interessos dels grans partits...

En fi espere que aproves eixes opos, de segur que serà així