dimarts, 22 de gener del 2008

PER QUÈ ESTIC EN POLÍTICA?

Estos dies, en què el meu partit polític està immers en discussions sobre pactes electorals, m'entren ganes de parlar del què jo pense. No tant de si cal pactar o no, que a mi sincerament no m'importa massa, sinó de per què jo estic afiliada a un partit polític i perquè li dedique moltes hores de la meua vida.
Els que coneixen la meua trajectòria vital sabran que jo sempre he segut una persona activa, que he participat de multitud d'iniciatives des dels 16 anys, també sabran que a l'organització que més anys he dedicat ha estat Jove Germania (el que ara seria les joventuts de Revolta) i sempre he fet política sense militar en cap partit. Vull dir, que sempre he expressat les meues idees polítiques i he actuat en conseqüència.
Ara bé, no sóc el que es sol considerar un animal polític, no m'agraden les discussions sobre quina és la millor frase per als estatuts, preferisc l'acció, no m'agraden els càlculs d'estratègies perquè em considere una persona molt coherent i em costa renunciar als meus principis.
No obstant això, si que he defensat sempre, des de la independència que dóna no tindre cap carnet, que
els regidors i diputats nacionalistes són imprescindibles per resistir les embestides de la dreta més rància, corrupta i depredadora del territori que representa el PP i del centreesquerra espanyolista i també corrupte que només busca la poltrona que representa el PSOE i també per poder desenvolupar les moltes iniciatives culturals que sorgeixen sense parar i sense recolzament econòmic i polític no podrien ferse realitat.
I una frase encara més contundent, que l'únic partit que defensa els interessos del poble valencià és el BLOC i que als valencians i valencianes que ens partim la cara per la nostra terra i
la nostra cultura ens sobren puritanismes per poder construir un país valencia amb la dignitat suficient per ser alguna cosa diferent a la comunidad de castilla la mancha.
Jo no estaria al BLOC si aquest partit, o qualsevol altre partit nacionalista, tinguera la suficient força política per representar els interessos valencians al meu poble, a la meua comarca, a les Corts valencianes o a les espanyoles.
Jo no estaria al BLOC si no escoltara alguns amics i amigues parlar amb orgull després de les generals d'altres nacions que voten partits nacionalistes (quan ells han votat PSOE) i després es lamenten de les decisions que els "socialistes" prenen al congrés en contra dels interessos dels valencians.
Jo no estaria al BLOC si al meu poble no fóra necessari denunciar cada dia les pràctiques antidemocràtiques d'una alcaldessa que porta més de 20 anys en el càrrec i que només pretén el seu enriquiment i l'empobriment/anul·lació de la societat civil per perpetuar-se al poder.

Jo no estaria al BLOC si no veiera cada dia la tasca ingent dels 300 regidors i regidores nacionalistes als ajuntaments per donar-li prestigi a la meua llengua, fomentar la meua cultura i defensar el meu territori de sud a nord i sense descans. O qui penseu que ha acollit el Festivern després que fóra expulsat d'Ontinyent? De quin partit és el regidor de Dénia que subvenciona i recolza el Rockalamar? Quin partit ha promogut la moratòria urbanística a Xàbia i de quin partit era alcalde que va encapçalar la lluita en contra de l'AVE per l'horta nord? Per què es celebra l'Inquiet a Picassent?
I no estic adjudicant l BLOC totes aquestes iniciatives sinó que sense el seu recolzament no s'haurien fet realitat perquè són els regidors/alcaldes els que donen permisos, els que signen subvencions, els que encarreguen estudis...

I allà on el BLOC està a l'oposició com al meu poble, qui fa la tasca de control i de denúncia d'irregularitats amb més contundència?

A mi m'agradaria cantar a la Coral, tocar la dolçaina a Arròs Caldós i participar de les activitats organitzades per Macarella i altres associacions culturals, tan tranquil·lament mentre altres discuteixen estratègies polítiques, voten candidats, desenvolupen programes electorals, fan mítings i reparteixen plantetes per demanar el vot, però no pot ser.

Tots i totes hem de treballar per construir un partit nacionalista valencià fort, els que els mou participar d'un partit polític o els que com jo, només ens mou l'estima per la nostra terra i cultura i la ràbia de vore que si deixem fer els partits hui majoritaris d'ací uns anys hauran arrassat en tot. I no val el discurs del vot útil perquè no hi ha res més inútil que encomanar-se a mariateresa per pensar que ens tindrà en compte quan siga diputada, ella i els seus han dit alguna cosa sobre le tancament de TV3 a Alacant? Els anuncis de campanya electoral per què els fan en castellà? Què deien de l'AVE per l'horta i què diuen ara?

Cada vot compta i són temps de sumar, ja vindran altres temps millors en què podrem permetre'ns el luxe filar prim!

8 comentaris:

Anònim ha dit...

M'encanta la teua reflexió, estic totalment d'acord!

Un beset exiliat.

vigarllo ha dit...

Rosella, m'agrada molt llegir les teues reflexions perquè sempre em fan pensar molt.

Ara be, he de dir que els equilibris que esta fent la direcció del partit, on per a mi l'única cosa que queda clara és que no hi ha projecte, i tot val, m'entristeixen molt i molt.

I no és qüestió de purismes o no, es que si el cap de llista per Castelló, que és del bloc, ix i té escó a Madrid, que farà per defendre el PV dins del grup parlamentari d'IU? Jo no tinc clar com dir a la gent que estima el PV que vote a Llamazares.

I més després de vore com anà el CN de desembre, que jo vaig estar, on pareixia que el BLOC tenia la voluntat de marcar el pas, i liderar una coalició de forces clarament valencianistes. I allò semblava que estava clar. Tots ho veiérem. I ara, de sobte, sense que el que pretenia liderar-ho tot pinte res, els de EU fan les paus amb IU, i tot pega la volta, i nosaltres sense a pillar el que caiga.

No ho veig massa clar. Ho sent. Pense que les coses no es fan així.

Vicent

BLOC JOVE Petrer ha dit...

A l'igual que Vicent (que conste que jo el vaig votar al Congrés del Bloc Jove perquè isquera elegit per al Consell Nacional), estic molt decebut per la situació del pacte amb Iniciativa. S'està demostrant que la direcció del nostre partit està desorientada i, així, ni aconseguirem representació a les Corts Espanyoles i ja veurem si l'any 2011 no tornem a ser un partit extraparlamentari.
A més, dissabte passat vaig tenir un "xoc frontal" amb un company del Bloc Jove de l'Alacantí que vol crear una mena de taifa pròpia de les comarques del sud i em va muntar una grossa ATENCIÒ!!! perquè en un dinar del BLOC JOVE vaig defensar que hem d'utilitzar el valencià a les campanyes electorals (encara que siga de manera conjunta amb altres llengües) i no fer una campanya monolingüe en castellà com feren a Sant Vicent del Raspeig (l'Alacantí). Quin disgust! Durant uns minuts em van venir ganes de deixar el partit. Però no ho pense fer. Això sí ja he dit que no vull ser secretari comarcal del BLOC JOVE fins que no se m'assegure que ningú no em tractara de manera despòtica i autoritària com va passar dissabte passat.

David (Petrer)

Pere Fuset ha dit...

Ro, potser pareixerà extrany però jo estic en política pels mateixos motius que tu o almenys ben similar. Estic en política per ser valencià. Si fora català o basc, o gallec no sabria dir-te a quin partit votaria i possiblement alternara el meu vot en funció de diversos factors.

mongkix ha dit...

ei rous... i jo tinc un dubte q algu m'hauria de solucionar en breu...

jo sempre igual amb el mau caos d'empadronaments...
ara m'has de buscar fins quin dia tinc per empadronar-me a casa...

q enguany no vull votar aci al país basc... vull votar a casa, per els meus...

demà t truque

b7s

Anònim ha dit...

El BLOC no és un partit, és més q això, és el braç polític d'un moviment nacional i nacionalista. És la veu dels q ens neguem a romandre baix la bota d'un Estat que no respecta la seua pròpia diversitat. El BLOC és l'esperança de q les coses poden canviar, eres tu, sóc jo, són les il·lusions de tots nosaltres. Hem equivocat l'estratègia, és evident, i què? seguim ací, treballem com ho fem sempre, tots plegats, tots aquells que ens creiem este país. Com diu Pere Fuset al seu blog, quan ens unim i anem tots a una som una màquina imparable, som el valencianisme que reclama la llibertat del seu poble, que és realista i no s'aconforma, q resisteix després de anys de persecució immisericorde. Eixos som nosaltres, eixos són els meus, i jo n'estic ben orgullós de pertanyer a eixe grup de heròis valencians que es deixen la pell dia rere dia. Endavant el valencianisme, endavant el BLOC. Força i Unió.

Anònim ha dit...

Perla fina! coincidisc plenament en tu en les raons per què estic al Bloc. I, igual que tú, sóc més d'acció i menys de frasetes de ponències i de debats estèrils.
Besets guapa!

El ha dit...

Si em permets, esper que no hi haja cap problema "copiare" un fragment que m'ha agradat per a posar-lo al blog del Bloc Jove de Calp.

Estic d'acord amb les idees que expresses, i dir-li a la gent del Bloc que les crítiques no les deuriem de fer als fòrums sino als organs que correspon. També em pareix un poc "anormal" ana-se'n d'un partit per tindre un "xoc" amb una persona.

Salut i anim que venen temps electorals!

www.blojovecalp.blogspot.com