divendres, 1 de febrer del 2008

NO HI HA EXCUSA QUE VALGA...

S'acosten les eleccions generals i això vol dir pressió, molta pressió. Per una part els partits estatals apel·lant al vot (in)útil i per una altra el tots són iguals millor no votar.

Els arguments emprats per justificar l'abstenció solen ser: a mi no m'interessa la política, tots els partits són iguals o sóc independentista em cague en la política espanyola. Rebatre aquestes reflexions des del meu punt de vista és ben fàcil: totes les decisions que prenen els polítics/ques repercuteixen el la nostra vida quotidiana és a dir que no podem deixar-los un xec en blanc perquè facen i desfacen i en quant al tema que tots els partits són iguals encara és més fàcil, el BLOC mai ha estat representat al congrés per tant, només es poden jutjar les polítiques dutes a terme per altres però no es pot clavar al mateix sac un partit que mai no ha tingut diputat/da, a més, molts dels que llegiu aquest blog sereu dels que penseu que els regidors i regidores del BLOC es deixen la pell als ajuntaments i inclús si esteu més informats podreu saber que els diputats de Compromís no paren de proposar a les Corts iniciatives i propostes no de llei que ens interessen a tots i a totes (soterrament del metro i canvi de traçat AVE a l'horta nord són dues de les que més afecten la meua comarca però hi ha moltíssimes més que podeu repassar clicant ací) i per últim, què dir de la visió independentista? Les decisions que es prenen a les Corts espanyoles poden condicionar la possibilitat o no d'un referèndum d'autodeterminació, només amb una majoria suficient al parlament de l'estat es podria legalitzar aquest tipus de consulta i que aquesta fos vinculant.
Caldria considerar l'opció del vot blanc al·legant que "no hi ha cap partit que represente meues idees" però a rebatre aquest argument dedicaré el que queda d'escrit més que res perquè argumentar en contra del vot (in)útil és el mateix que dir que no votes en blanc perquè estàs regalant-li el teu vot al partit que guanye.

No és extrany escoltar entre amics i amigues que es senten valencianistes i que voten BLOC a les eleccions municipals ( i alguns inclús a les autonòmiques ) aquesta frase lapidària: "com el BLOC no arribarà a treure diputats, els vots es perden i aleshores perilla la majoria d'esquerres, jo votaré psoe". Clar, perla, si tots els valencianistes voten psoe segur que no treurem diputat! Ai mare, és com dir, si no em pose el despertador em tiraran al carrer per arribar tard a la faena. Hi ha decisions que depenen d'un mateix no del que facen els altres.
Es tracta de primer autoconvéncer-nos que és possible i després contagiar el nostre voltant perquè no és només un comentari d'amics, també és l'eterna justificació del PSOE valencià per demanar el vot "socialista" a les generals. Quina pobresa de programa, no? Què demanarà el PSOE valencià per a la nostra terra? Fins ara res, un diputat socialista (de vegades ni tan sols valencià com passa ara amb mariateresa),una butaqueta, un bon jornal, zero propostes i disciplina de vot.

I per acabar només una reflexió, el BLOC ha fet una coalició electoral amb totes les forces progressistes i valencianistes d'estricta obediència valenciana amb una sensibilitat política suficient per comprometre's a defensar els nostres interessos col·lectius a Madrid amb total independència i fermesa. I això només vol dir que si els valencianistes confien en el BLOC el dia 9 de març de forma massiva, els diputats del BLOC-IPV-Verds seran claus per a un govern progressista i el president del govern haurà de negociar amb els nostres diputats per aprovar coses tan importants com els pressupostos o la no reprovació a una ministra com ha passat darrerament i això vol dir contrapartides per al País Valencià que tenen noms i cognoms:
  • Reconsideració del traçat de l'AVE per l'Horta Nord estudiant l'Alternativa presentada per la Universitat Politècnica de València així com l'exigència de consens a l'hora d'abordar qualsevol infraestructura que impliquen grans impactes ambientals.
  • Publicació de les balances fiscals perquè volem saber exactament quant aportem els valencians i valencianes a l'estat i quin percentatge ens és retornat en forma d'inversions.Per què ho amaguen des de temps immemorials?Això és transparència senyor Zapatero, Solbes i companyia. Què passa, que no hi ha un repartiment just?
  • Inversions en la xarxa ferroviària: què passa amb la línia Xàtiva-Alcoi, per què no s'electrifica? I amb l'eterna connexió Gandia-Dénia? I què dir del coll de botella Castelló-Tarragona?
  • Política hídrica sense dobles lectures: Què passa amb el Xúquer i el Segura, arriben quasi secs al País Valencià perquè murcians i castellano-manxecs els exploten de manera il·legal?
  • Compensacions a la sanitat valenciana, o és que els turistes madrilenys o murcians o andalusos o extremenys o asturians quan es posen malalts no utilitzen l'hospital de Dénia o Gandia? Per què les seues comunitats autònomes o l'estat no paguen aquests serveis?
  • etc.
Podeu visualitzar una entrevista a Isaura Navarro, cap de llista per la circumscripció de València, clicant ací.

Altres apunts històrics per il·lustrar el poder dels partits minoritaris en temps on no hi ha majories absolutes: O algú encara no sap per què Zaplana no pogué tallar les emissions de TV3 al País Valencià? Perquè el govern d'Aznar depenia dels vots de CiU.
Per què Magdalena Álvarez no fou reprevada al Congrés dels diputats? Perquè el BNG va rebre promeses d'inversions a Galiza a canvi del seu vot favorable.
I per què es va aprovar al congrés un estatut miserable per als valencians? Perquè Zapatero no volia més problemes, i el PSOEcv per baix s'alegra que s'aprove la barrera electoral més antidemocràtica de l'estat, o no som el BLOC els que més incomodem als "socialistes"?

Ja està bé de plorar, allibera't de pressions,
cada vot compta,
ARA VALENCIANISME!



ja feia temps que no vos posava un vídeo,
dura 6 minuts però val la pena mirar-lo per adonar-nos de la classe de president que tenim,
ara i sempre "AdéuPP"!


3 comentaris:

Pere Fuset ha dit...

Molt bé Rosella. Pel que em peguntes al meu blog, la Blocosfera pot ser una iniciativa modetas però útil en este sentit.

Xavier López ha dit...

Mare de Déu Rosella et veig molt guerrera haha

És un estímul poder llegir entrades amb tanta força.

Besos!

Anònim ha dit...

Mare meua quina artista que tenim al país valencià... Aquest és el meu primer comentari,però he llegit totes les teves entrades i em semblen molt interessants!!!
I crec que molta gent està d'acord amb mi...
Enhorabona perla!!! Tens un "blog" genial,és una passada.Transmets moltes sensacions amb les teves paraules...
Espere segueixis sorprenent als teus seguidors amb les entrades que publiques!!!

Una forta abraçada...