dijous, 10 de gener del 2008

NO SOLS D'SKA...

Tenia ganes d'escriure sobre música en directe i escoltant els 121db m'ha vingut al cap el famós eslògan de Sara, "no sols d'ska viu el nacionalista!"

Em fa gràcia la frase però estic 100% d'acord, més que res perquè em considere nacionalista desque tinc ús de raó i en canvi l'ska no és l'estil de música que més m'emociona.Tinc clar que que m'agrada la distorsió i els ritmes contudents més que no els ritmes que anomenem llatins.
Tot i això he de dir que mai m'he rist tant com una nit a les 5 del matí al Maní en un curset intensiu de bachata impartit per unes expertes de la coral. Ah, i només he plorat una vegada escoltant un concert, el de presentació del disc "Nu" de Lluís Llach a Algemesí.

El meu germans també són nacionalistes?! Si però m'acaba de vindre al cap l'època punki del meu germà Joan, sempre després dels concerts amb morats a les extremitats, fins i tot un dia amb ull unflat...i deia que disfrutava ballant! Eren el temps que escoltava hardcore a muerte i les veïnes d'Alcoi, dones majors, li deien a ma mare: " el su fill escolta música satànica!" Mentrestant, l'altre germà, Lluís, escoltava la musiqueta de moda
i fins i tot es va comprar el Cd original de Take That. Encara que ho semble els germans són bessons univitel·lins!

Està clar que anem canviant a mesura que ens anem fent grans, ara ja cap dels 2 escolta l'estil de música de la joventut, però hi ha gent que no canvia, jo sempre he segut la militant de la música en valencià de la família. Als catorze anys ja tenia no sé quantes cintes de Sau, Els Pets, Lax'n'busto, la Dharma Sangtraït... a més de les maquetes d'Obrint Pas, Arròs Caldós, Poc trellat, Verdolaga... Algunes originals, i altres gravades. Això no era pirateria? El cas és que ho escoltava tot i tot m'agradava, uns estils més i altres menys. El meu disc preferit no era tampoc ska? Doncs no, el "Ben endins" de Sopa!

Escoltava quasi sempre música en valencià, i ara continue fent-ho!, buscava entre els grups que cantaven en la meua llengua l'estil que més m'agradava. Aquesta manera de funcionar m'ha fet conéixer molts grups i estar molt actualitzada del què ocorre a aquest xicotet món i també
m'ha fet tindre les orelles receptives a tants estils que no sabria decidir-me per un en concret, però m'ha fet bastant ignorant amb el que ocorre a la resta de la galàxia. Sort del meu germà Lluís que sempre està a l'última i em manté connectada!
Ara m'ha pegat per escoltar 121db, els heu escoltat?! He de dir que almenys tinc trellat perquè el seu primer disc "Equilàter" han dit que és molt bo tant els entesos valencians com els de la revista mondosonoro.

No sóc no rockera ni skatalítica, ni punki ni harcoreta, ni salsera ni rapera ni metalera però el que si que sé segur és que el que m'encanta són els concerts, la música en directe i ahí si que he de dir que tinc un únic criteri:

A cada moment una música i a cada música unes expectatives.

No vages a vore a Maria del Mar Bonet per ballar com un boig ni vages a escoltar a Voltor si busques xarrar amb música de fons. Si estàs rabiós busca entre els grups del Tourbolet on hi ha distorsions a tope i si vols moure el cul amb glamour ves a un concert de Soul Atac. No sé si són bons consells però això és que jo faria encara que sempre hi ha gent que medita escoltant Bakanal i es llença a ballar escoltant a Pau Alabajos. El món està fet per a tots i totes!

No tinc gens clar, en canvi, què escoltaré d'ací un mes al cotxe, que és on escolte música enllaunada, però si que sé que aniré de concert sempre que puga, encara que no conega el grup, perquè la música en directe és el que m'emociona de veritat.
Hi ha molt pocs grups que toquen bé que, escoltant-los en directe, se'm facen pesats o què no entenga que fan. Ara, també potser perquè no siga el moment per escoltar-los, no?


Per cert, al meu poble, el Bloc va impulsar un concurs de grups en valencià, el BiMRock, la convocatòria fou un èxit, es van presentar fins a 17 grups d'estils diferents. Guanyà Mugroman, que fan ska però també rock!
El PSOE, ara al govern, ha decidit no continuar amb la iniciativa ni complir amb els compromisos amb els guanyadors i finalistes a què obligaven les bases del concurs. Una altra vergonya "socialista" i vénen les generals senyores i senyors... qui pot defensar els interessos valencians a Madrid? Una dona que no viu ni pensa viure al País Valencià, que ja s'ha presentat per Jaén i per Madrid? Per favor, pensem per quines coses estem lluitant cada dia i mirem qui està al nostre costat, està algun feligrés/a de mariateresa? Cada vot compta!




Minivídeoclip promocional que férem Arròs Caldós per il·lustrar la nostra nominació als Premis Ovidi Montllor 2006 en la categoria "millor disc". Ara trobem que aquest treball està ha caducat perquè quan gravem el que estem fent ara... aneu a al·lucinar en colors! Som un grup atípic perquè barregem estils hipotèticament irreconciliables però crec que per això els nostres fans són tan fans!

8 comentaris:

Noiadevidre ha dit...

Perla!

M'ha agradat el post. M'has fet recordar els meus moments de l'adolescència quan vaig començar a escoltar música en valencià, i un dels primers discs va ser el gran "Ben endins" dels Sopa. Sempre recordaré la primera vegada que vaig escoltar "L'Empordà".
I m'has fet recordar també alguna de les vegades que m'he emocionat en algun concert. Una cançó de Gossos en directe, en Igualada, l'estiu passat, se'm van caure 4 llagrimetes sense voler :P

I sí, com diu Sareta, "no sols d'ska viu el nacionalista!".

(Com està el tema del congrés? crec que "havíem" de quedar ahir. No sé si vos vau reunir. Últimament estic rebentà i quan arriba la nit estic que me caic. Ja ho xarrem.)

Un beset. Ens veiem prompte!

Albert Llueca ha dit...

sense SKA no hi ha revolució.... oi! oi! oi!

mongkix ha dit...

ei rous... molt xulo el post de hui... jejeje i si, ho reconec.. a mi sempre m'ha agradat el brit-pop, pero per això mateix valore encar amés positivament q grups com 121dB toquen música indie i en valencià! jeje i que els de soulatac em facen moure el cul amb l'elegància del valencià funkilon...

per cert, ahir van fer un concert al meu barri (pq resulta q son les festes del barri durant aquest cap de setmana i el pròxim, i acaben el dia 21 q es el donostieguna)de rock basc... jejeje el mateix exemple però en el nacionalisme basc... jeje
i dels vascos flipes, pq se saben totes les cançons abertzales i després posen algo de patxanga garrula de cancion del verano en el kafe antzokia i també se la saben... i la ballen! jejeje (cosa q amb el rock no ballen!!!). Són estranys estos bascos! jejeje

ale besets

Sara ha dit...

Tranquila, et preste la frase!!!
Jo també escoltava Take That (ais Lluis hehehe) i li furtaven les cintes a les germanes majors de les meues amigues de ELS PETS, SAU, etc...

Després em va donar per l'al·legria del POP (hehehe) i estava amb los Fresones, Los Piratas i eixos grups que marquen la banda sonora dels meus anys TZE!

Ahir parlava això mateix amb Pau Alabajos a Vila-real on em vaig seure a escoltar-lo i vaig ballar (i fins i tot cantar amb el TELVA) les cançons de les ALMORRANES...(qui t'ha vist i qui te veu...campanar de la creu!!!).

Un beset i ens veiem dimarts encara que, com la darrera vegada, tindré dues reunions a un mateix lloc i amb gent diferent!!!

BLOC JOVE Petrer ha dit...

En la qüestió de la música tinc una història totalment diferent a la teua perquè no tinc unes preferències musicals definides: sóc molt poc musical, per dir-ho d'alguna manera.
Tampoc no sóc nacionalista des de sempre perquè, al contrari que la majoria de gent del nostre partit, la meua família és castellana, la meua llengua primera és el castellà i el meu barri i el meu entorn és 100% castellà, de manera que el valencianisme l'he adquirit de manera, diguem-ne, estranya.

David (Petrer)

Anònim ha dit...

PUNK SEMPRE!!!!Al MeNYs l'EsPeRIt!!

Anònim ha dit...

Bufff ro.. a mi si que m'agraden estils musicals distints.. la penya quan "munta" al meu cotxe flipa prou perque cada volta duc una cosa completament diferent. Una música per a cada estat anímic, per a cada moment del dia o simplement per perea de canviar el cd.

- Per cert he ficat "munta" entre " " perque com Pepito Mama diu que els del meu poble parlem mal.. vull resaltarho!! jaja!

Anònim ha dit...

L'anonim soc jo.. que he publicat abans de ficar el nom!!

Ahhhh!! ens veem en Cardilandia!