dilluns, 10 de desembre del 2007

Silenci...ssssshhhh!!!

Uns desconeguts en nom de la Generalitat Valenciana anit van complir l'amenaça de tancar el primer repetidor de televisió que rebota el senyal de TV3, C33, 324 i C300. El de la serra xixonenca de La Carrasqueta. Van aprofitar la negror de la nit i el factor sorpresa,com els lladres!, per entrar i precintar les instal·lacions. El repetidor és una propietat privada i l'han assaltada sense informar-ne els propietaris. Tenien por de trobar-se molta gent a les portes barrant-los el pas, saben que som moltíssims, els valencians i valencianes, que veiem les televisions públiques catalanes. Les veiem perquè parlen íntegrament en la nostra llengua però sobretot perquè emeten programes plurals i de qualitat. La televisió pública que paguem amb els nostres impostos dóna pena en tots dos aspectes, excepció feta de punt2, on van a parar tots els bons professionals, arraconats per la direcció.
Hui els ilicitans, alacantins, xixonencs, oriolans, villeners... no podran vore la televisió que els acompanyava habitualment. Supose que cap europeu ho comprendrà perquè la interrupció forçosa de les emissions d'un mitjà de comunicació públic és un fet insòlit a la Unió Europea. Cap ministre ha fet declaracions al respecte. Silenci.
Cap representant del PSOEcv s'ha mostrat indignat. Ssshhh.
Estaran contents? Segurament estaran calculant què els convé més si parlar o callar de cara a les eleccions que s'acosten. Silenci.
Molts valencianistes tenen pensat votar Zapatero, fins i tot sabent que l'exministre d'indústria i ara flamant president de la Generalitat de Catalunya, és el màxim responsable del tancament. Les freqüències en discòrdia són de competència estatal. Sssshhhhh.
Mentrestant uns altres ja hem pagat els 10 euros per fer front a la multa de 300.000€ imposada a acpv per transmetre el senyal d'una televisió pública de forma alegal. Supose que també hi ha gent nacionalista que votarà Esquerra perquè creu que a madrid els seus diputats defensaran els nostres interessos com a poble.
Ooohhh, els grans defensors de la gran nació catalana! Què fan donant suport polític a l'esmentat exministre d'indústria perquè siga president? Estos si que xarraran sí perquè no callen ni baix l'aigua, però alguns ja no ens creiem les paraules i si que entenem els fets. I també entenem perfectament els silencis. Què diu la vicepresidenta De la Vega al respecte? Més que res per saber què pensa la candidata socialista per València. S'està esperant que tanquen el repetidor del Mondúver o de la Serra Perenxisa o el del Bartolo? Silenci. Els que estimem el nostre país ja sabem què vol dir el silenci: Complicitat.
I amb això no excusem al PP, però és que a ells se'ls veu vindre i els socialistes actuen igual però amb vestits de camuflatge. Al PSOEcv i al PSOE en general li importa una merda la nostra llengua i també els atacs diaris que rebem per part de grups feixistes. O els interessa tot el que està passant? Més que res perquè en ambdós casos, s'inhibeixen de prendre posició i d'actuar en conseqüència. El ministre d'indústria té competències suficients per decidir sobre l'ús de les freqüències estatals i el delegat del govern és responsable de la seguretat ciutadana.
Només queden tres mesos per les eleccions generals i a pagar el pato els valencians, com sempre.

Al meu poble, el Bloc segurament presentarem una moció al proper ple, exigint la recepció de TV3, C33 i els altres 2 canals a tot el País Valencià. Ja vorem què voten i què argumenten els socialistes.

5 comentaris:

mongkix ha dit...

m'garada el text que has escrit... jo només dir que de vegades m'avergonyisc de ser valencià... més q res pq tenim la desgràcia de tindre estos representants tan incompetents... i de manera que vaig visitant noves ciutats veig com a altres llocs les coses van per un altre lloc... la diferència es defen, no s'ataca! i la llibertat d'expressió i d'informació es recolzada per milers de persones, associacions, empresaris, grups polítics institucions,...

jo no entenc com al tancament de tv3 hi ha tants polítics que resten callats... fotre! que tv3 ens ha ensenyat a parlar i a escoltar a molts valencians! q canal9 no fa més q desinformar-nos...

ale besets i ànims... quina ràbia em dónen aquestes notícies... pareix q al País Valencià hi haja una dictadura...

LoveSick ha dit...

Em molesten principalment tres coses del que ha passat:

1) Que el dret a la llibertat d'expressió al País Valencià (encara podem dir País Valencià?) s'està fent cada vegada més xicotet.

2) Que ens neguen la possibilitat de veure una tv en la nostra llengua, perquè negar que valencià i català són la mateixa llengua és anar contra la ciència.

3) I que en tota aquesta qüestió el PSOE s'ha callat o ha mirat cap altre lloc... I pretenen ser d'esquerres? És clar que no ho són.

Sara ha dit...

Ma que són cafresssssss

Vicent Garcia i Llorens ha dit...

Gran post Ro.

Porte tota la setmana d'una òstia que flipes. No entenc com pot ser que els valencians siguen tan cecs. Amb 40 anys de franquisme no hi hagué prou que voten als hereus?

Què al segle XXI, quan la tele es veu pel mòbil, encara hi haja governs que pensen que poden limitar la difusió de la informació és autoproclamar-se troglodites cavernícoles revinguts.

Si algú té el correu del conseller Rambla que me l'envie què tinc ganes de dir-li que si té collons vinga a ma casa a impedir-me vore TV3 i sentir Catalunya Radio per la web.

I per cert, felicitats al PSOE, que amb el retorn de Bono guanyen molt (mostrant més clarament el que són, s'enten).

Au

BLOC JOVE Petrer ha dit...

Hola, Rossella:

A més de dir que estic totalment d'acord amb tu, volia dir-te que vaig assistir a la manifestació del passat dissabte (19 de gener) a la Plaça de l'Ajuntament d'Alacant contra el tancament del repetidor: va ser emocionant! A més, van anunciar que la propera manifestació del 25 d'abril serà a la ciutat d'Alacant: EL SUD TAMBÉ EXISTEIX.
Per cert, una puntualització: sembla que molta gent penseu que els canals catalans (abans del tancament del repetidor de La Carrasqueta) es rebien a tots els pobles del sud del país i això és fals: A Petrer mai no hem rebut el senyal i a molts altres pobles tampoc. Jo només he vist la Televisió de Catalunya a través d'una plataforma local de televisió per cable on tenim un canal únic: Televisió de Catalunya Internacional (TVCi).

David Navarro Fernández (Petrer)