dijous, 19 de juliol de 2012

Sr Rei i polítics de torn, no em pixeu a la cara!


Sóc funcionària del grup A i cobre 1701,85 euros al mes després de últimes retallades de ZP i Vela. Enguany no cobraré la paga extra de nadal perquè així ho ha decretat el senyor Rajoy. És l'equivalent a una retallada del meu sou en un 7%. A partir de setembre treballaré a Torrevella, a 250Km de ma casa i no em paguen cap suplement. Al meu sou li hauré de descomptar la gasolina que gastaré per vindre a visitar a la família, el manteniment del cotxe, el pis que hauré de llogar per viure (potser hauré de compartir) a més de seguir pagant les despeses del pis on visc (per sort no tinc hipoteca) i tot el que compre portarà l'augment de l'IVA. També he de dir amb aquest sou vivim 2 persones. Cada dia complisc estrictament el meu horari lectiu i a més treballe a casa i a l'institut per preparar-me bé les classes. Tinc reunions que de vegades duren fins a 5 hores (avaluacions) després de la jornada laboral. Vaig a l'escola d'idiomes i faig cursos per millorar la meua pràctica docent.
Aprovar les oposicions m'ha costat 7 anys (excepte un any, sempre he aprovat els exàmens!).


No sóc de queixar-me perquè m'agrada la meua feina, m'agrada molt. Crec que el meu servei és molt útil per a la ciutadania i per això faig tot el que puc per defensar l'escola pública dels atacs que està rebent des de fa anys però que enguany han estat especialment salvatges.

He de dir que estos útlims dies se m'ha rebolicat especialment la panxa en escoltar al rei, de Cospedal, Rita... dir que en solidaritat amb mi i els meus col·legues tampoc cobraran enguany la paga de nadal. Potser hi haurà qui valore el seu "sacrifici" com un gran gest però jo note que se'm pixen a la cara. Ja n'hi ha prou de retallar-nos la vida (mentre no es toquen les grans fortunes ni l'església) i damunt riure's dels ciutadans. Jo vos propose unes altres mesures si voleu mostrar-me la vostra solidaritat:


Incloure totes les dietes al sou perquè els ciutadans coneguem exactament què cobra cada polític? No seria millor fixar un sou màxim per als càrrecs públics (inclòs el rei mentre existisca)? Prohibir expressament la duplicitat o triplicitat de càrrecs remunerats? Penalitzar (apartar de la política) a aquells càrrecs públics que facen fraus (cobrar dietes per ser de "provincias" però viuen en Madrid des de fa anys, cobrar per no treballar (com Camps que només ha anat 3 dies a Les Corts des que fou imputat o els 584 euros extres per no reunir-se ), cobrar sous vitalicis per haber ocupat un càrrec públic durant 4 o 8 anys (i a més  no és incompatible amb altres ingressos)? O simplement que qui no estiga present als plens de les Corts durant tota la sessió no cobre? per què no hi ha un màxim de diputats per partits (els que es considere necessaris per governar ) i a partir d'aquestos diputats hi haja vot ponderat d'acord amb els vots rebuts (per què hem de pagar a diputats que no treballen i només voten?) Ah, i per favor, que no es puga col·locar a tota la família a dit! (exemple 1, 2 i 3 )

El cas és que aquestes són propostes que segur que no són escoltades pels que manen però que m'agradaria que Compromís denunciara, com ja fa, sistemàticament des de la palestra i en els rodes de premsa però que donara el pas a denunciar-ho també a fiscalia perquè segur que algunes pràctiques són delictes o haurien de ser-ho.