dilluns, 4 de maig de 2009

SOM INVISIBLESL'altre dia vaig anar a la Bicifestació contra l'autovia que ens volen plantificar enmig de l'horta. Allà hi vam fer cap nombrosos militants del BLOC i a més la megafonia que animava el recorregut, el cotxe i els conductors que la transportaven també eren del BLOC encara que, segurament, la immensa majoria de ciclistes no va notar la nostra presència.

El cas és que el col·lectiu de la comarca, fa un any va invertir un bon grapat de diners en l'edició d'un butlletí informatiu sobre eixa infraestructura i on a més, es deixava ben clara l'opinió del nostre partit. Com van sobrar bastants exemplars, vaig decidir carregar-los a la motxilla i portar-los cap allà per repartir-los entre els assistents a l'acte pensant que era un material molt atractiu per a tot aquell que recolza la reivindicació però necessita saber les raons concretes per rebutjar l'autovia. A més, pensava jo, ens faríem visibles en una plataforma que impulsem des dels inicis junts amb altres organitzacions i gent diversa.Però no, com és habitual en estos casos intentem passar desapercebuts, en paraules d'un dels històrics de la comarca: "No podem repartir això, aquesta és una reivindicació transversal, amb gent de diferents sensibilitats a més el butlletí està caducat perquè té la imatge de les eleccions generals". Per a mi, una autocensura que no ens podem permetre.


Total, que amb l'ànim bastant tocat però en bona companyia, vaig fer tota la manifestació amb més 5 kg a l'esquena, me'n vaig tornar a casa amb els butlletins i vaig pensar que no anem bé.


Si no ens fem visibles allà on estem participant cadascun dels homes i dones del BLOC, amb naturalitat i sense autocensurar-nos, mai no serem un referent per a la gent que ens envolta.I , el que és més greu, els nostres possibles simpatitzants seran susceptibles a tot tipus de rumors interessats: "el BLOC és de dretes, allò important és que no guanye el pp, tots els polítics són iguals, estos només apareixen cada campanya electoral..."


Si no ens llevem la carassa i som del BLOC quan toquem a la banda, quan anem a reunions en defensa del territori, quan ens manifestem pels drets de les dones, quan estem a l'AMPA o al sindicat, mai no arribarem més enllà de la influència local perquè només ens votarà la gent que ens coneix del poble i per tant, només en les municipals recollirem els vots tan necessaris en totes les eleccions per ser un referent polític al País Valencià.


No sé si és compartit o no, però pense que només si la nostra presència va més enllà del poble i dels mitjans de comunicació de masses podrem aconseguir créixer en militants i fidelitzar el nostre electorat, els nostres simpatitzants tenen ideologia i ens necessiten identificar com a BLOC allà on ens trobem amb ells: a les manifestacions, a les xarrades, a les festes, als concerts, a les reunions de les plataformes...


Ja està bé d'autocensura per favor, que ja tenim prou portes tancades per altres, si a mi m'agrada un butlletí que hem fet, perquè pense que no li agradarà a un que es manifesta al meu costat?


En fi, que o canviem el xip i deixem de banda l'estratègia de PUMUKI, aquell ninot que es feia invisible, o estem condemnats al municipalisme més absolut.4 comentaris:

taronget ha dit...

Ei Rosella, l'altre dia pensava sobre este tema.. i és que en manis com la de l'1 de Maig, o la de l'ensenyament pots trobar-te a gent del BLOC en molts llocs... i després veus la pancarta del nostre partit buida (com ho estan ambé les pancartes dels sindicats, etc el 25 d'Abril, per exemple).

Unes mini-enganxinetes (a l'estil de la que portaves l'altre dia de l'STEPV) ja deixarien clar a tots que la gent del BLOC no només és del BLOC sinó també de sindicats universitaris o laborals, associacions culturals o esportives, etc...

Anònim ha dit...

Rossella, totalment d'acord en el que dius. El problema és més greu de que sembla. Ens dóna vergonya dir que som el Bloc, el que pensem, el que faríem per canviar les coses, donar la cara.

Jo en el teu cas hauria fet el que ja vinc fent des de fa molt de temps en el meu col·lectiu. Passar d'estes opinions infumables, inútils, insuportables i adreçades a l'ofegament, i faria el que crec: donar-ho. Segur que eixa mateixa persona que tu dius, si haguera vist que un altre partit repartia material, t'haguera dit que et llançares endavant.

La meua pregunta és la següent: ¿està prohibit repartir un full amb publicitat per dir el que tu penses, sigues d'on sigues?

I també pense que és una gran errada que si la majoria dels que estem ahí som del Bloc, eixe fet no es visualitze.

Josep

Rosella ha dit...

Taronget i Josep, mil gràcies pels comentaris!

La veritat és que és un gust que la gent t'escriga dient què li ha semblat el que has escrit...


Una abraçada bloquera i ens veiem per ahí,no?

Rosella

llucia ha dit...

Sempre estem però sense fer soroll per si de cas molestem... Porte anys i tu ho saps anant a tot, fins i tot dedique els meus caps de setmana quan vinc de Madrid a manifestar-me o concentrar-me o el que siga per aquelles coses que paguen la pena. I com jo moltissima gent d'este partit, després t'has de sentir que si no estem compromessos, que si no som prou d'esquerres... Els primers acomplexats com tu dius som nosaltres hauriem de crear el dia de la visibilitat bloquera i eixir de l'armari jajaja
Un besot xiqueta. M'encanta llegir-te