dijous, 24 d’abril del 2008

BONREPÒS I MIRAMBELL, LA CULTURA EN PRECARI

Bonrepòs i Mirambell potser serà dels pobles que més associacions culturals té per nombre d'habitants. En canvi del que no pot presumir, de cap de les maneres, és d'instal·lacions culturals dignes.
Al poble hi ha un grup de teatre però cap teatre municipal on fer les representacions. Des de fa massa anys han d'utilitzar la Llar Parroquial, propietat de l'església, i que no reuneix les mínimes condicions per treballar amb dignitat. No té focus, ni càmera negra, ni aparell de so, ni camerins amb espills, ni serveis per al públic assistent a les representacions, ni aire condicionat ni calefacció.
L'associació cultural Macarella, activa des de fa quinze anys, sovint programa cinema. Un projector comprat fa més de 10 anys impedeix veure les pel·lícules amb la mínima qualitat, un dvd que no llig tots els formats obliga a un soci o sòcia a portar l'aparell de casa i el so és tan penós que no es poden seguir correctament els diàlegs.Ahir mateix vam patir tots aquests problemes les més de 20 persones que acudiren a vore "La plaça del diamant".
Quan l'associació de dones o la mateixa Macarella, organitzen alguna exposició, la Coral ha de suspendre les seus activitats perquè és a la sala d'exposicions on fa els seus assajos setmanals. A Bonrepòs i Mirambell no existeixen locals municipals per a les associacions.
I la Colla de dolçaines i tabals "La Brama", que assaja al mateix local de l'església, a temperatures gèlides a l'hivern i extremadament caluroses a l'estiu, està també pendent que no hi haja alguna altra activitat programada a aquest lloc.

I qui és responsable de tot aquest desastre? Bona part de culpa la tindran els més de 20 anys de govern municipal d'un PSOE, que ja fa anys que ha deixat de considerar l'accés a la cultura per part dels ciutadans i ciutadanes, com un dels pilars bàsics de la qualitat de vida. Un PSOE que no es sent orgullós del dinamisme cultural que floreix al poble gràcies al treball de persones que es dediquen hores i hores a cantar, fer teatre, interpretar peces musicals o programar festes , xarrades o exposicions. Si tingueren el més mínim interés s'esforçarien en resoldre tots aquests problemes aprovant més inversions destinades a construir/remodelar/renovar instal·lacions i material. L'excusa de sempre és la manca de recursos,però ja no cola, enguany, l'any 2008 tots els veïns i veïnes de Bonrepòs i Mirambell pagarem molts més diners en impostos.
Els nostres diners aniran a parar a les arques municipals, alguna part servirà per solucionar alguna de les mancances ací exposades? Pel que sembla els diners recaptats aniran a parar a les butxaques de l'alcaldessa i regidors del govern i a empreses d'assessoria municipal. Aquestes partides ja estan aprovades als pressupost i a millorar espais culturals no es destina ni un euro, segons el pressupost municipal.

A alguns i algunes se'ns apodera la ràbia, el nostre poble no es mereix aquest tracte per part dels seus governants.

4 comentaris:

Rosella ha dit...

aquest article ha estat publicat a "El Temps", Levante i Las provincias en la secció cartes dels lectors i lectores.

Rosella ha dit...

aquest article ha estat publicat a "El Temps", Levante i Las provincias en la secció cartes dels lectors i lectores.

Anònim ha dit...

Ola, soc un ciutada de bonrepòs...
en primer lloc, tot el que has dit es una mentida.
en segon lloc dir que els tres anys de gobern del blog y "PP"( les extremes dretes d'aquest poble) ,ens han dut a la rruïna moral i econòmica i sols han fet "politica per als amics del BLOC" deixant de banda als interessos generals del poble.
Crec que la teua opinió no es gens objectiva.

Anònim ha dit...

bloc*( en lloc de blog)