divendres, 11 d’abril del 2008

GUILLEM, 15 ANYS DESPRÉS, LA LLUITA CONTINUA...

Esta matinada farà 15 anys de l'assassinat de Guillem Agulló, 15 anys des que un grup de feixistes li va clavar una punyalada, 15 anys del judici-farsa més gran que hem viscut els valencians i valencianes. Dels fets reals, ni una paraula a la sentència, segons el jutge, una simple baralla entre joves. De tots els acusats, només un condemnat i a un pena ridícula. Durant el judici, a les portes de la sala, la policia carrega una vegada i una altra contra els joves que ens concentràvem a les portes de l'edifici per expressar el rebuig frontal al feixisme i exigint una setència exemplar. Més de 90 persones deteses a meitat de l'autopista per ser identificats a prefectura.
Als camps de futbol, seguidors radicals del València C.F. amb la pancarta "Guillem Jódete", esvàstica inclosa. Cap persona detesa.

A la premsa, difamacions continues sobre Guillem i la seua família.
Any 2008, eleccions municipals, l'únic detingut per l'assassinat es presenta a les eleccions en la llista d'Alianza Nacional. Els partits majoritaris callen. Silenci còmplice.
Des d'aleshores s'han succeït pallisses, artefactes explosius a les seus del BLOC i ERPV, amenaces dia rere dia al País Valencià. El delegat del govern (PSOE) diu que no cal alarmar-se i no mou ni un dit per posar-hi solució. El PP valencià ignora els fets.

Què estan esperant PP i PSOE? Un altre assassinat?
Nosaltres no callem, denunciem i demanem explicacions, ho férem fa 15 anys i ho seguirem fent.

Guillem Agulló, la lluita continua!




més info ací i al llibre "La mort de Guillem" (Jaume Fuster) edicions 3i4