divendres, 30 de novembre del 2007

SOLS O EN COMPANYIA, NO ANEM A DEFALLIR!

L'altre dia vaig participar del consell comarcal del Bloc, entre els temes més importants a tractar era l'AVE per l'horta nord. Tornen a la càrrega! Potser algú dels que llig aquest blog pensa que és una infraestructura necessària, que necessitem un tren ràpid cap al nord. En això tal vegada podríem arribar a un acord, de fet, l'Euromed és la línia més rentable de totes les de renfe. Vist així no és extrany que invertisquen en millores en aquest trajecte. La llàstima és que res és tan senzill com sembla. L'estat no iverteix en millorar la via ja existent, no pretén solucionar el tram de via única entre castelló i tarragona que impedeix que circulen més trens, no pretén separar el trànsit de mercaderies del de passagers. El que pretén és fer una nova infraestructura amb plataforma pròpia per on no podrà circular cap més tren i com es tracta d'alta velocitat necessita unes mesures de seguretat que es poden resumir en una muralla de més de 6 metres d'alt. I tot això per on han decidit que passe? Pel mig de l'horta nord. I això què vol dir? Que es destruirà una gran superfície d'horta productiva, alqueries i fins i tot dos nuclis de població com són Roca i Cúiper. I no només això, canviarà el paisatge radicalment, el paisatge on jo he nascut i he crescut, que l'estime i que m'ha fet com sóc.
I davant d'això, què han dit els responsables polítics de l'horta nord? Abans de les eleccions tots els alcaldes afectats a petició de l'alcalde de Meliana (Bloc), de tots els partits polítics, van acordar emprendre accions legals i negociacions polítiques per intentar que es reconsiderara el traçat i que es substituïra per una proposta avalada per la Universitat Politècnica de València que recomanava que l'AVE tinguera l'estació a l'aeroport de Manises i continuara cap a castelló paral·lela al by-pass. D'aquesta manera, l'impacte ambiental seria molt menor i a més, s'evitaria el que significa que el tren ràpid passe per baix de la ciutat de valència.
Ara després de les eleccions què?
Com ja va passar a l'horta sud, el PSOE torna a posar el interessos electorals per davant dels interessos dels valencians i tan se val sembrar la destrucció on ara mateix hi ha vida. Dic això perquè ja sabem que el PSOE ha demanat als seus regidors i alcaldes que retiren dels recursos. Cal arrassar la nostra terra perquè zapatero es puga fer fotos inaugurant el tren ràpid i car? è li importa a Zapatero l'interés general? O no és general a l'horta nord el sentiment que ens uneix a l'horta?Més de 118.000 signatures no són suficients per reflexionar al respecte?
Mentre escric açò a massarrojos fan una taula rodona informativa sobre la via parc. Una gran autovia que travessara l'horta des de foios a godella passant per vinalesa, montcada, massarrojos,rocafort. I que a banda de la destrucció baix de l'asfalt també promourà plans urbanístics que sembren me´s i més destrucció. El nostre paisatge, el nostre patrimoni, una forma de vida arrassada per a que un pocs s'enriquisquen i nosaltres ens empobrim cada dia que passa. El cavall de batalla dels nacionalistes ara mateix és clar: defensar la nostra terra i denunciar els interessos últims de tanta destrucció i als seus còmplices.

5 comentaris:

BLOC JOVE Petrer ha dit...

Hola, Rosella:

Gràcies per informar-me de la creació del teu blog personal. Jo en tinc un associat a la meua adreça messenger (però el tinc bastant abandonat). Per cert, està molt bé el teu article: menys pijo-AVE i més potenciar el transport públic per a tots i totes.

Una salutació cordial del teu homòleg (que jo també sóc secretari comarcal del BLOC JOVE... què et pensaves?) de les Valls del Vinalopó.

DAVID (l'esmenador oficial de Petrer)

Anònim ha dit...

Ei Ro! Enhorabona pel nou blog... a vorem que parises ací.

Per lo de l'AVE et dic que no sé mol bé el que pensar, que em dona que al igual qua a l'Horta Sud ens fotran a no ser que nosaltres mateixos fem alguna cosa. A l'Horta Nord nosaltres tenim una força específica, aixi que endavant!

Si vols posar bombes lapa (jejejej) recorda que els teus amics de campdemor els tens a un tir de pedra.

Fins prompte companya!

Anònim ha dit...

Hola Ro, m'ha encantat el teu cmentari sobre l'AVE i espere poder llegir molts mes igual d'interessants al teu blog, estigues segura que el llegire sovint perque d'una tia tan especial no me puc perdre les seues opinions i vivencies, encara que per culpa de la distancia haja de assabentar-me d'elles via blog.
Un besot

Trini Martínez i Rubio ha dit...

eh! Ro-sella (ja saps, Ro també és ma germana, i no voldira confondre ningú...) molt xaxi el Bloc (vull dir, el blog... ) francament, amb tantes coses al cap, més val que l'allaugerim una mica...

crec que tindrem bons pensaments i bones reflexions... en aquest trosset de web; promet molt.
de nou enhorabona,

Tronika.

LoveSick ha dit...

Aleshores tu has de conèixer al Sergi Domènech i a l'Helena, oi?