dimecres, 18 de maig de 2011

INDIGNA'T I VOTA?

Tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres. Joan Fuster

El diumenge passat es celebrà l'acte central de campanya de COMPROMÍS al Palau de Congressos de València i cap allà anàrem una bona colla del BLOC del poble. Érem molta, molta gent arribada de la ciutat, de l'horta i d'altres comarques valencianes. Em vaig emocionar molt amb els discursos la veritat i encara m'emocione ara mentre escrit aquestes línies, no tant recordant les paraules d'Enric, Mònica, Mireia, Joan i Josep Maria sinó perquè estic rebentada de no parar de fer campanya i em sent en l'obligació de fer més i més i més... i sobretot perquè pense pense i pense en com comboiar-te a tu perquè faces també campanya entre la teua gent.

Quan s'acabà l'acte em vaig trobar amb una amiga de fa molts anys, i em va dir "dis-me que entrareu" amb cara de desesperació com dient, vos vote per primera vegada i no em podeu fallar. Jo li vaig contestar "clar que sí dona, clar que entrarem!". I me'n vaig anar a seguir amb la colla del poble a fer-nos fotos per a la web i d'allí cap al poble a pegar cartells.

De nit, pensava en la meua contestació i no m'acabà d'agradar. Li hauria d'haver dit el que li dic a tota la gent del poble, "entrar és cosa de tots, de parlar amb coneguts, amics i familiars i convéncer-los de que cal VOTAR COMPROMÍS". La gent del BLOC estem donant-ho tot, però tot és tot. El que cal és que cadascú, també la gent que no milita en cap partit però desitja que COMPROMÍS estiga present amb força a les Corts Valencianes s'implique en la campanya personalment. Ha d'assumir la seua xicoteta responsabilitat. M'haguera agradat dir-te el que li dic als meus amics, "Queden 7 dies, convenç a 10 persones que no havien votat abans!".

Dos nits més tard, em vaig trobar al facebook, una altra amiga, aprofitant que estava connectada em preguntava com podia enviar correus amb les adreces ocultes per rebotar als seus contactes un vídeo que havia enviat la plataforma Salvem el Cabanyal. Em preguntà si l'havia vist i li vaig dir que en vore que el tema del documental era "vota porque sinó ganará el PP" l'havia esborrat i li vaig afegir que estava farta d'eixos vídeos perquè no compartia gens ni miqueta la seua filosofia.

Pense jo que una persona (propera a nosaltres) quan passa de votar és perquè està profundament desencantada de la política i el que necessita és que li presentes un projecte concret que l'il·lusione, que el dia després de les eleccions i 4 anys més tard estiga orgullós/a d'haver-lo votat i no demanar-li que vote siga el que siga perquè el mateix dia de les eleccions ja s'haurà arrepentit i es reforçarà en la seua idea abstencionista. Al meu entendre, a una una persona que no vota li has d'explicar el projecte que tu penses que és millor i intentar-li fer entendre que també és el millor per a ell/a, però si tot i això no vol votar, doncs que no vote).

Vam estar parlant molta estona i van sorgir molts temes. Em quede amb una frase que li vaig dir: "les associacions com a tals no han de demanar el vot per cap partit però les associacions estan liderades per persones que si que estan obligades a fer-ho per un projecte que compartisca la seua visió de ciutat, de poble, de barri o de País."

Jo només et demane que t'impliques estos dies 4 dies que queden i demanes el VOT per BLOC-COMPROMÍS!3 comentaris:

Lluïsa ha dit...

hola, rosella! supose que estaràs nerviosa i preocupada amb el que passe diumenge. jo també. siga com siga, m'ha disgustat molt la referència que fas de mi al post. no hauries d'haver interpretat, i menys d'una manera tan subjectiva, les meues paraules. tu no saps, almenys això demostres, quin ha estat el meu vot en passades eleccions. tu no saps, independentment de la posició de ca revolta de demanar el vot i no vincular-se a cap partit, si jo faig o no campanya, a nivell personal. i encara que ho saberes, tampoc això et donaria dret a difondre-ho. per acabar, a més, crec que no hauries de jutjar d'eixa manera el que fan els altres, i menys fer-ho públicament. cadascú es posiciona com vol i se sent còmode, i no podem més que respectar això.
i sí, rosella, per suposat que vull que entre Compromís, i amb molta més força de la que tu t'imagines.

Rosella ha dit...

Ja ho he apanyat, potser si que estic nerviosa però crec uqe només he utilitzat una miniconversa amb tu per fer una reflexió general, o no?

Bé, de tota manera perdona si t'he ofés no era no molt menys la meua intenció.

Rosella ha dit...

Ja he esborrat qualsevole rastre de tu. Sent de veritat que hages malinterpretat les meus paraules.
I gràcies pel comentari, no hem tornarà a passar, de tot s'aprén!

I, en serio, només volia aprofitar les vostres converses per parlar en general del que m'havia vingut al cap. L'error ha segut posar el teu nom. Si vols esborre directament l'entrada, si segueix molestant-te. Tampoc em costa res.

Una abraçada,
Rosella