dijous, 20 de novembre del 2008

QUI DIU QUE L'EUSKERA ÉS DIFÍCIL?



Aquest vídeo està gravat en KIWU, zona del Congo on en aquests moments existeix un conflicte militar gravíssim.

En el poblat, on viuen estos xiquets, està cooperant una ONG, amb base a Logroño, que s'anomena COOPERA i entre els seus voluntaris es troba una dona catalana, però resident en Bilbo, CArmen Vidal, que en una de les seues visites a Bilbo fa uns mesos, va demanar humilment algun material per als xiquets que apareixen al vídeo.

L'Athletic de Bilbao li va entregar petos i pilotes i un cd amb l'himne del club, ella i els seus infants, es comprometeren a retornar l'amabilitat del club de futbol.

Dos mesos després, el dilluns passat els xiquet van oferir aquest vídeo per agrair el gest solidari.

M'ha encantat escoltar-los, m'ha recordat la nostra adolescència quan ens estudiàvem les cançons de Negu Gorriak de memòria...

4 comentaris:

Josep ha dit...

Un vídeo molt bonic. Molt bones les intencions. Amb el teu permís, un poquet de demagògia:

La generositat dels europeus envers els xiquets del tercert Món provoca que eixes persones, arribades a l'edat adulta, es juguen la vida per anar a vore (i a viure a) eixe continent tant bo i generós?

Anònim ha dit...

jo diré altra sense motiu de voler arribar enlloc.

poc m'importa que l'euskera o el congoleny (o com siga) siguen fàcils o difícils. La pregunta és, si el valencià és "tan fàcil" (ho dic jo) perquè li costa tant a la gent parlar-lo i escriure-lo? ale, la deixe ahi. no sé quants de la llei de no sé que i el valencià baixa a nivells perillosos a certes ciutats històriques. quants anys d'esquerreta i marginació tindrem que suportar per a que muiga el valencià? sí, una cosa són els fantasmes, però les dades són clares, també les hi ha positives clar que sí.

Nomdedéu ha dit...

el dia que ho van ensenyar a la tele vaig decidir fer zàpig per vore quin noticiari era el primer en posar enfasi en el fet que els "negritos" parlàven euskera, tan difícil com és! Com si per ells no fos tan difícil o tan senzill memoritzar una cançó en euskera, en finés o el xinés mandarí.
Va guanyar Tele 5, crec. Jo havia apostat pel bajoca de Canal ).

Rosella ha dit...

ei, gràcies a tots pels comentaris...la veritat Josep és que jo que he estat a diferents països del magreb. Allí tot el món té una parabòlica per vore el futbol per la tele i tots els xiquets somnien en algun dia ser futbolista i triomfar a europa!

Enric, vaig a contar-te una anècdota, en Vinalesa hi ha una xiqueta adoptada i com té trets asiàtics les dones majors li parlen en castellà! i la xiqueta és més de l'horta que jo...
la nostra societat necessita psicòleg!