dilluns, 5 de gener del 2009

MOLTA MÚSICA I MOLT MENJAR


"We hope 2009 will be a year of peace in the world, and of human justice in the Middle East"- Daniel Barenboim Viena 1 gener 2009


Demà donaré per finalitzades les meues festes de nadal amb una paella familiar cuinada pels meus pares, quin plaer per al meu estómac tan maltractat estes festes!

No es pot demanar més a un dies més que especials per a mi. Van començar amb un dinarot a Canet amb els compis de l'institut de La Vall del Segó inclosa la meua mestra de física i química de l'institut transformada en companya de treball, quina casualitat eh Cristina?

He de confirmar que he menjat massa però també ha valgut tant la pena compartir una nit amb companys i companyes d'escola en la celebració de la jubilació de Vicent Pedrós, el nostre mestre de primària a La Barraca de Montoliu. Quina gran sorpresa per a ell, que no s'ho esperava de cap de les maneres i quina bona una excusa per trobar-nos una bona colla per sopar, ballar, vore vídeos de quan érem mentuts i contar-nos la vida! Ja hem reservat taula i carro per d'ací anys anys celebrar la jubilació d'una altra mestra.

També he tingut temps de celebrar al voltant d'una taula els sopars de germanor de La Brama i la Coral. Cadascun amb el seu ritual especial. Amb la colla, fem una cercavila nadalenca per tot el poble amb tots els xiquets i xiquetes de l'escola i després sopem junts i esperem amb candeletes què ens haurà regalat l'amic invisible. A mi, enguany m'ha tocat un gosset de peluig supersuau.

I què dir de La Coral, gran concert a l'església i després retrobament amb els coralistes que estan a l'exili: Tere i MariaJosé, Débora i Xusa, la colla de la Barraca i Amparo, i deixar-se la gola cantant tots junts mentre enlairem les copes de cava el Brindis de Mozart guiats pel gran Santi! Quina gran nit ...

I què dir del sopar de nadal a Massarrojos amb tota la família de ma mare, nebodets inclosos, molts plats però lleugerets i molta conversa al voltant de la gran taula, i és que només ens trobem tots esta nit i al aprofitar per posar-nos al dies i contar-nos els viatges o projectes que tenim en ment: Argentina, Friburg, Roma...i l'endemà el tradicional putxero a casa! Ahhhh, i el circ del gran Fele amb Estrella, vesprada màgica i plujosa entre malabaristes, pallassos i equilibristes!

I el cap d'any a casa amb bona companyia, serpentines, raïm, carn farcida, ostres, pinya i un perfecte mojito, el toc de glamour elaborat per Tamara. I l'endemà, el concert de valsos de la Filharmònica de Viena dirigida per Daniel Bareboim. Bona música, missatge nadalenc demanant jutícia humana a Orient Pròxim i ballar en Danubi Blau amb Dolors... vaig gaudir com una xiqueta amb l'escenificació de "La simfonia dels adéus de Haydn".

Despús ahir el concert de 121db a la sala Durango i esta mateixa vesprada la cavalcada de reis a Carpesa dues hores i mitja acompanyant una esquadra mora amb música de marxes cristianes, si és que estos de les pedanies...

Fins i tot, entre sopars i concerts he tingut temps de fer quasi tota la feina que tenia acumulada de la facultat però, he de dir, encara em queda pendent la lectura de les ponències del congrés de BLOC!

Vinga, de moment vaig a gaudir de les últimes hores que em queden de vacances i el dimecres a l'adjudicació a vore on m'envien a treballar!

2 comentaris:

Lorena A. Martí ha dit...

Hola perla!!!
Disculpa'm per no haver-te contestat abans.
Menuts nadal t'has pegat, eh! Això, això... això és el que toca ;)
M'ha encantat trobar-me amb Tamara i amb tu per aquests oceans... Un plaer.
Ens veem demà, eh! Un bon soparet i bons records.
Besos!!

Vicent Garcia i Llorens ha dit...

Si tots tinguérem a la vida tanta música com tu, tot seria molt més armònic!!!

Salut i besades fortes.