dijous, 22 de gener del 2009

EL MÓN AL REVÉS!

Vicent Martí és un conegut i prestigiós llaurador de l'Horta de València. Entre els seus mèrits hi ha el d'haver dut endavant una iniciativa d'agricultura ecològica de qualitat a l'horta que encercla la ciutat, plantant cara a l'allau urbanitzadora i la devastadora crisi del camp. Una opció que li valgué el reconeixement al millor agricultor ecològic de l'estat (amb entrega de premis per part de la ministra Narbona inclosa) i que ha volgut amb un entramat de venda directa de verdures conreades a la manera dels seus avantpassats.

A més, Vicent Martí ha estat protagonista de moltes de les lluites que s'han dut a terme defensa d'aquest paratge únic. Una d'aquestes batalles, la que es realitzà contra el pla urbanístic del nou ajuntament popular d'Alboraia, el portarà davant els tribunals. Se l'acusa d'haver desplegat una pancarta juntament amb quatre companys de la Plataforma Salvem l'Horta d'Alboraia en el ple municipal on es tractava el tema. Per aquest 'ofensa' la fiscalia li demana 6.000€ en un judici que tindrà lloc
demà divendres a les 10.30h a la Ciutat de la Justícia de València. Hi ha convocada una concentració de suport a les portes del jutjat.

Com pot ser que es jutge a qui defensa la terra de la destrucció i no es jutge als especuladors ni als polítics corruptes?
El món al revés, el món al revés!