dimarts, 20 de maig del 2008

Principi d'incertesa de Heisenberg

A la classe de primer de batxillerat estem estudiant l'evolució dels models atòmics, això vol dir que estem entenent com poc a poc amb els nous descobriments i idees ha anat canviant la idea que es té de l'àtom des des de Dalton a principis del segle XIX fins a l'actualitat.
Per cert, la majoria de les persones estan ancorades en el model atòmic de Rutherford, aquell del nucli i els electrons girant al seu voltant...

Em ve al cap les discussions eternes sobre les hores lectives de cada assignatura, de com sempre es parla de la importància de la cultura general referint-se a conéixer geografia, història de les civilitzacions i del pensament i en el debat mai està la cultura científica, que també seria un bon punt de partida per conéixer tota la resta!

En fi, hui a classe, acabarem d'estudiar ràpidament el model quàntic, que és el que es considera vàlid hui en dia, i per això he promés als meus alumnes que els contaria un acudit químic. Com supose que teniu curiositat i que potser us farà gràcia, vos el conte a vosaltres ta
mbé. Ah, si no l'enteneu...investigueu!


"Sabeu per què Heisenberg tenia problemes "matrimonials" amb la seua dona?

Per què quan trobava el moment no encertava amb la posició i quan tenia temps li fallava l'energia!"





És curiós, quan comence a estudiar les opos m'entusiasme llegint, entenent, estructurant els temes, investigant el que no sé...llàstima que sempre comence massa tard i amb poques esperances d'aprovar!



2 comentaris:

Alícia ha dit...

Gracietes per passar pel nostre blog.....eiii Rosella que igual ens veguem dissabte....toqueu a València no?? he vist el cartell de la festa 100% dignitat de CCOO.

Saludets.

Rosella ha dit...

si que toquem dissabte a la sala Durango MELIANA-HORTA NORD.

a vore si vos passeu que estarà molt bé!