dissabte, 15 de desembre del 2007

un cor de 25 anys...

Ahir no vaig poder anar a la concentració organitzada pel Bloc Jove i les JERC de la ciutat de València per exigir al govern valencià que canvie d'actitud envers el senyal de tv3 a la nostra terreta. Estava a una activitat també important. Un recital poètic que, des de fa uns anys, organitza l'Associació Cultural MacarellA del meu poble. No us podeu imaginar com és de bonic i com és d'important l'activitat d'aquesta associació. Organitza excursions arreu del territori, festes populars com la foguera de sant joan i la pasqua al barranc, la baixada al carraixet, edita una revista "Plaerdemavida", xarrades sobre temes diversos i més i més i més.
El recital d'ahir tenia dues parts, una dedicada als " rius i riuades" i l'altra un homenatge a Matilde Salvador amb la col·laboració d'una altra institució de Bonrepòs i Mirambell,
La Coral. Vint-i-cinc anys plens de cançons i d'alts i baixos però tot un referent comarcal, o no és una heroïcitat mantindre un cor de gent jove durant tants anys? La nadala del desert que comença "mare al Bartolo jo no vull pujar...", jo ho vaig viure també com un crit de resistència. Escolteu-la, segur que vos emocioneu i sou capaços de captar per què Matilde Salvador era una "donota" de les que necessita un país per saber cap a on caminar.
En fi, que quan em bevia la mistela pensava que m'agrada molt cantar, que m'agrada el meu poble però no la meua alcaldessa que menysprea la cultura. Mai participa de cap activitat de MacarellA, ni va als concerts de La Coral ni a les audicions de La Brama, ni a res que faça olor a cultura. Pitjor encara, desitjaria que desaparegueren les associacions que més aporten al poble perquè el vol mort, sense ments crítiques i actives.
És un animal polític, ella sap que els pobles vius no voten tirans!

La Coral assagem divendres de 8:30 a 9:45h de la vesprada al centre cívic, si t'agrada cantar no ho dubtes. Vine!


aquest vídeo és una gravació de la "Nadala del desert" de Matilde Salvador interpretada per la
Coral Juan Ramón Herrero de Castelló

7 comentaris:

LoveSick ha dit...

Doncs mira que a la concentració vaig pensar: No serà eixa la Ro?, però no ho eres, evidentement.

D'altra banda és evident que a molts alcaldes els agradaria ésser sempre alcaldes sense passar cada quatre anys pel fastigós tràmit de les eleccions, però clar, si les aigües no es mouen, o no dixen que es moguen...

mongkix ha dit...

ei rous... qguai q el concert-homenatge a matilde salvador isquera bé... jo encara no m'he comprat el bitllet de bus... pero de demà no passa... només falata q em quede sense...

ale besets...

ara a preparar el concert de nadal... quin dia serà? potser em puc aprendre alguna cançoneta o anar als ultims assajos...

fins prompte

Àngel Pérez ha dit...

Hola Rosella, benvinguda al món dels blocs (encara que pel que he vist aplegue un poc tard, jejeje). Ara que he vist el teu no dubtaré en seguirlo com faig amb la resta de companys i companyes.
Per cert la nadala molt xula i la coral canta de PM.
Una abraçada.

Anònim ha dit...

Quanta raó Ro...

Veig que el recital estigué rebé, pel que llig tenia bona pinta.
Nosàltres vam fer el nostre Deliris de lluna - Nits poètiques de l'Horta, el dijous per la nit a l'Infern. Quin ambient més agradable, de veres. Em va alegrar que isquera bé.

Un beset, ens veiem prompte

Vicent Garcia i Llorens ha dit...

Molt bo i tendre el post Ro. Podries enviar-li el link a la teua amiga Vicenta Bosch, què igual el llig i aprèn alguna coseta, no?

Ahir vaig estar al ple dels pressuposts, i quan li comentàrem que no podíem mai votar a favor de que es pujara el sou un 42% digué (el seu portaveu) que això no era raó per no aprovar uns pressuposts. Quina forma més particular que té esta gent de viure el socialisme.

Una abraçada i bon Nada.

Vicent

Albert Miret Ballester ha dit...

hola Rosella. hui pegant una volteta he vist el teu blog i mm'agrada molt.
A vore si podries posar acì el linck per vore el vídeo, el lector no em llig cap enllaç o botó per clicar. Gràcies.

BLOC JOVE Petrer ha dit...

Senyor, quins socialistes teniu al teu poble!!! Governant amb Coalició Valenciana i apujant-se el sou un 42%

Ànim